C S I L L A G K R I S T Á L Y

Útkereső - nem emberi testben élő lények vagyunk spirituális lelki tapasztalatokkal, hanem sokkal inkább spirituális lények emberi testben és emberi tapasztalatokkal

reikihandsomm-298x300.jpg

REIKI


A reiki mint tudomány csak az 1820-as évektől létezik, viszont mint gyógyító hatású művelet minden más orvoslást megelőz, ugyan is elmondhatjuk, hogy egyidős az ember létezésével.A “reiki” alatt, elsősorban egy olyan szeretetnek a kisugárzását kell értenünk amely a leggyorsabban hat az ember lelkére, élet szeretetet ad és épp ezért az orvosi beavatkozásnak a leghatásosabb kisegítője. Mivel a kozmikus rendszerhez tartozó elemecskék vagyunk, akaratunkon kívül is valamennyien összetartozunk.

A "Reiki" japán szó, jelentése: az egyetemes életerő energiája. Az alapszót két összetevőjére bontva - "Rei" és "ki" a japán abc e jeleinek definíciója szerint a "Rei" kozmikus, transzcendens szellemiség, misztikus erő és eszencia. A "ki" a létfontosságú életerő energiája, mely a kínai akupunktúrában használatos "chi"-hez, a hívő keresztények Fényéhez és az orosz kutatók "bioplazmikus energiájához" hasonlatos.

Mindannyiunknak van Reiki-energiája (Egyetemes Életerő Energia), ez születési jogunk. Ami a Reikit más gyógyító módszerektől megkülönbözteti, az a behangolási folyamat (beavatásként is ismeretes), mellyel a tanítvány a különféle Reiki-tanfolyamok egy-egy szintjén találkozik. Bárki megteheti azt, hogy kezét egy másik személyre helyezi, és gyógyulási folyamatának felgyorsítását segíti mágneses energia átadásával. Ám egy olyan személy, aki megkapta a Reiki-behangolásokat, a fizikai és éterikus test magasabb rezgésszintre történő finomabb behangolásának egy nagyon ősi módszerét élte át. Megnyitották bizonyos energiaközpontjait (más néven csakráit), hogy ezáltal nagyobb mennyiségű egyetemes életerő-energiát tudjon magán átáramoltatni és azt megfelelő rezgésszinten tartsa.

A Reiki nem vallás, nincsenek doktrinái vagy külön hitvallása, világnézete. Valójában nagyon ősi tudomány ez, mely évszázadokig rejtve volt, míg dr. Usui újra fel nem fedezte ezt a réges-régi módszert a tibeti szutrák között elrejtve. Stanfordi kutatók rendkívül érzékeny műszereket alkalmazva, melyek a testbe belépő energiák áramlását hivatottak mérni, úgy tapasztalták, hogy a Reiki-energia a gyógyító testébe annak feje tetején (vagy koronacsakráján) lép be és kezein át lép ki. A már aktiválódott Reiki-energia pedig az óramutató járásával ellentétes irányban, spirálisan mozog, nagyon hasonlóan a DNS dupla spiráljához.

                      l22227485.jpg

A kezekből kiáradó energia mennyisége határozottan növekszik a kezelés alatt. Dr. Bara Fischer, Santa Fé-beli orvos (New Mexico), ismert kutató, kifejlesztett egy rendkívül ügyes módszert arra, hogy a Kirlián-fotók segítségével mérhesse az életenergiát, és bemérte a szerzőt egy távollévő betegnek való kezelés elküldése előtt, illetve aközben. Az a fotó, amelyet a távollévő gyógyítása közben készített, a sugárzás jelentős megnövekedését tanúsítja, összevetve a kezelés előtt készített fotón látható, sokkal kisebb kiáramlással.

Az adatok nagyon világosan mutatják, hogy valóban létezik egy valamiféle plazmaáramlás - a test rendszeréből energia szabadul fel -, amikor az energiablokkok megszűnnek. Minden kezelés eredménye más és más, mivel a végeredményt döntő módon a páciens határozza meg. Minden egyes ember éppen a számára elegendő mennyiségű életerőt vesz át, annyit, amennyire szüksége van ahhoz, hogy felszabadítsa, aktivizálja, vagy átalakítsa fizikai és éterikus testjeinek energiáit. A Reiki nem csupán a test kémiai szerkezetében hoz létre változásokat, miközben segíti a szervek regenerálódását és a szövetek és csontok újraépülését, hanem segít abban is, hogy a mentális szint kiegyensúlyozottá váljon.

A Reiki tudatosságunk növelésének csodálatos eszköze, épp a megfelelő kulcs a megvilágosodás eléréséhez. Mint az életben a legtöbb dolgot, a Reikit is át kell élnünk először ahhoz, hogy igazán értékelni tudjuk. Nincs megszabott időtartama annak, hogy egy-egy akut vagy krónikus betegség a Reiki segítségével mennyi idő alatt gyógyítható. Minden egyes személy másképp reagál a kezelésekre. Valójában mindenki önmagát gyógyítja. A Reiki-csatornák pusztán eszközök, melyeken a páciens lehívja magának azokat az energiákat, melyekre szüksége van ahhoz, hogy egyensúlyt teremtsen élete minden területén.

És ne tévesszük soha szem elől, hogy a betegségnek mindig vannak jó kihatásai is, de az is lehet, hogy valaki még nem áll készen arra, hogy meggyógyuljon a fizikai szinten.

Az olvasnivaló menüpont alatt megtalálható két könyv, ami hasznos útmutatás lehet minden reikiző és a reiki iránt érdeklődő embernek.  

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 71
Heti: 11
Havi: 629
Össz.: 106 186

Látogatottság növelés
Oldal: Reiki
C S I L L A G K R I S T Á L Y - © 2008 - 2018 - csillagkristaly.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kristályok - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »