C S I L L A G K R I S T Á L Y

Útkereső - nem emberi testben élő lények vagyunk spirituális lelki tapasztalatokkal, hanem sokkal inkább spirituális lények emberi testben és emberi tapasztalatokkal

goddess-gayatri.jpg

Míg olvasol, itt meghallgathatod! 

Gayatri Mantra

A Gayatri Mantra egy egyetemes ima, amit az ember spirituális és fizikai jóléte érdekében ismételhet. A bölcs Viswamitra fedezte fel ezt a Mantrát. A Gayatri Mantra a mindenben bene rejlő, transzcendentális Istenségnek ("SAVITHA")szól. SAVITHA jelentése: "Az" amiből minden megszületett.

A Gayatri Mantra a Védákban, az emberiség legősibb szent irataiban megtalálható. Ez a legfontosabb Mantra, ha minden mantrát már abbahagytunk is ezt folytassuk! Cserében a Mantra áldásos hatása megvéd minket minden körülmények között.

A Gayatri Mantra értelmezése:

OM – A Legfőbb Úr (Para Brahman)

BHUR – A fizikai sík (Bhu loka), de a testet felépítő öt elemre (Pancha Bhuta) is utal. A természetet (Prakriti) ez az öt elem alkotja.

BHUVA – A középső világ, az Asztrál világ, a 4. dimenzió (Bhuva loka). A Bhuva egyben életerő (Prana Sakthi) is. Azonban a Prajnana jelenléte teszi lehetővé, hogy a Prana Sakthi életet öntsön a testbe. Ez az oka a Védák kinyilatkoztatásának: „Prajnanam Brahma” – Isten (Brahmam) az állandóan jelenlévő, mindent átható tudatosság.

SVAHA – A mennyország, az Istenek országa (Swarga loka) Alaktalan világ, a tiszta tudat világa. TAT – Legfelsőbb Lélek (Paramatma),Isten (Brahman) Az Abszolút.

SAVITUR – AZ, amiből minden született, a Teremtő.

VARENYAM – Tiszteletet, hódolatot érdemlû

BHARGO – A ragyogás, a spirituális fényesség, a fény, mely bölcsességgel ruház fel, és lerombolja a tudatlanságot.

DEVASYA – Isteni valóság. A ragyogás.

DHIMAHI – Meditálunk, elmélkedünk. Az intuíció.

DHI YO – Az értelem (Buddhi)

YO – Ami

NAH – Minket

PRACHODAYAT – Megvilágosít, megvilágít. A megvilágosodáshoz vezető út.

Még egy értelmezés Sai Babától:

AZON az imádott legfelsőbb isteni valóságspirituális fényességén meditálunk, elmélkedünk, ami a fizikai, mentális és a mennyei szférák létezésénekforrása. Az a Legfőbb Isteni Lény világosítsa meg a mi értelmünket, hogy világossá váljon előttünk a Legfelsőbb Igazság.

Gayatrinak három neve van – Gayatri, Savitri és Sarasvati. ők hárman mindenkiben jelen vannak. Gayatri az érzékek, Savitri az életerő (Prana) ura, s Sarasvati az Igazságot jelképezi. Sarasvati a beszéd (Vaak) Istennője. Ôk hárman jelképezik a gondolat, szó és tett tisztaságát (Trikarana Suddhi).

Gayatri Mantrát három részre lehet osztani. A mantrában az istenimádat mindhárom alkotóeleme – dicsőítés, meditáció és az ima – megtalálható.

Az első kilenc szó az Isteni megnyilvánulásokat jelöli. Aki rendszeresen és hittel énekli a Gayatri Mantrát, azt A Gayatri Mantra megszabadítja a betegségektől – Sava roga nivaarini Gayatri. A Gayatri Mantra minden bajt elhárít – Sarva duhkha parivaarini Gayatri. A Gayatri Mantra minden vágyat kielégít – Sarva vaancha phalasri Gayatri. A Gayatri Mantra fejleszti a harmadik szemes belső látásunkat. Élesíti az értelmet, céltudatosabbá, lelkesebbé válunk, és képesek leszünk a magasabb szintű tudást befogadni. Nem kell használnunk semmiféle védelmet, mert a Gayatri Mantra használata áthatolhatatlan spirituális páncélt von körénk, amely megvédi a lelkes követőjét, istenivé alakítja, és megadja a legmagasabb szintű spirituális megvilágosodást. Ennek elérése érdekében naponta 108-szor kell elismételnünk megszakítás nélkül. Annyira tisztává tesz, hogy minden bűnünktől megszabadulunk. A Gayatri Mantrát pirkadatkor, délben, és alkonyatkor kell ismételgetni, mert ekkor a leg előnyösebb, De bárhol, bármikor mantrázhatjuk, vagy énekelhetjük. Fürdés közben énekelve megtisztítja az elménket, értelmünket. Tanácsos énekelni a Gayatri Mantrát étkezés előtt, amikor felébredünk, és amikor aludni térünk.A Gayatri Mantra után háromszor énekeljük el a "Santhi" (béke) szót.

Gayatrinak öt arca van:

1. "Om", vagyis Pranava az első arc. A Pranava princípium a gazdagság nyolc különböző formáját jelképezi.

2. "Bhur Bhuva Svaha" a második arc.

3. "Tat Savitur Varenyam" a harmadik arc.

4. "Bharho Devasya Dhimahi" a negyedik arc.

5. "DhiYo Yo Nah Prachodayath" az ötödik arc. A Gayatri Mantrának ez az öt aspektusa mindannyiunkban megtalálható.

ITT meghallgathatod!


Forrás:

http://blog.poet.hu/Mantra/gayatri-mantra

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 71
Heti: 7
Havi: 625
Össz.: 106 182

Látogatottság növelés
Oldal: Gayatri mantráról
C S I L L A G K R I S T Á L Y - © 2008 - 2018 - csillagkristaly.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kristályok - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »